DERNEĞİN KURULUŞ AMACI
1) Milli kültür ve geleneğimizin yayılması ve toplumda sosyal ilişkilerin gelişmesi için sosyal, kültürel, milli ve manevi değerlere dayalı çalışmalar yapmak.
2) Milli, Manevi ve ahlaki değerlere bağlı ülkesini ve milletini seven, kültürlü insanlar yetiştirmek ve eğitmek.
3)Fertler arasında kültür ve ahlakı, sevgi ve işbirliğini arttırıcı, birlik ve beraberliği, yardımlaşma ve dayanışmayı temin edici her türlü faaliyette bulunmak.
4) Fertlerin; bilgi ve beceri yönünden günümüz ve gelecek döneminin gereklerine göre donatılmış; milli, manevi , ahlaki ve evrensel değerlere bağlı; insan haklarını benimsemiş; çevreye duyarlı, bedenen ve ruhen sağlıklı, üstün vasıflı, eğitimli, kültürlü, görgülü, hizmet üretme niyet, kapasite ve ufkuna sahip; olayları gerçek boyutları ile kavrayıp olumlu yöne yönlendirebilecek analitik ve kritik düşünme yetene ğini edinmiş kişiler olarak yetişmesine katkıda bulunarak, böyle ailelerin oluşturduğu mutlu ve huzurlu bir toplum oluşmasını sağlamak.
5) Çevrenin korunmasını ve iyileştirilmesini kırsal ve kentsel alandaki arazinin ve tabii kaynakların korunmasını , her türlü çevre kirliliğinin önlenmesini, ülkemizin tabii bitki ve hayvan varlığının korunmasını sağlamak.
6) Tarih, Sanat ve Kültür eserlerinin korunmasını, halka tanıtılmasını, ve bu eserlerden etkin ve verimli şekilde faydalanılmasını temin etmek.
7) Çevre ve kültür duyarlılığına sahip resmi ve özel kuruluşlarla dayanışma halinde temiz ve yaşanabilir çevre idealini benimsemiş, milli kültür ve ahlak sahibi insanlardan meydana gelen bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmak
8) İnsan haklarının anlaşılması, benimsenmesi, kullanılması, korunması, gelişmesi ve etkin bir şekilde hayata hakim olması için her türlü faaliyette bulunmak.
9) Üye ve gönüllülerin sivil savunma uzmanları olarak yetişmesi, halkta sivil savunma bilincinin güçlendirilmesi, üyeleri, gönüllüleri ve halkın sağlıklı ve kesintisiz iletişim kurabilmesinin sağlanması ve sivil savunma faaliyetleri yapmak.

DERNEK FAALİYET ALANLARI
1) Kitap okuma salonları, spor salonları, kütüphaneler, araştırma ve inceleme enstitüleri, müzeler,anaokulu,ilkokul,ortaokul,lise ve dengi okullar,yurt ve pansiyonlar misafirhaneler, arşiv ve dökümantasyon ve koordinasyon merkezleri , bilgi bankaları vs.. kurumlar tesis eder
2) Amacına uygun alanlarda tahsil veya araştırma bursları verir. İlmi araştırmalar yaptırabilir veya bu tür araştırmalara ayni ve nakdi yardımda bulunabilir.
3) Konferans, Seminer, kurs, vaaz, açıkoturum, forum, kongre, ve sempozyum, yarışlar, şenlikler, anma törenleri vs.. tertip etmek.
4)Fakir ve muhtaçlara, mülteci, sığınmacı ve göçmenlere her türlü ayni ve nakdi yardımlarda bulunmak. Yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde Gıda Bankacılığı yapmak.
5) Bilgisayar, daktilo, lisan, tezhip, minyatür, ebru, hat ve Kur’an okuma, Klasik Türk Musikisi, konuşma, yazma, hızlı okuma, tiyatro gibi alanlarda kurslar düzenlemek
6) Sesli ( Kaset, CD ), Görüntülü (tiyatro, film , video ve VCD) ve Yazılı ( Kitap , Broşür,Bülten, gazete, dergi) süreli veya süresiz yayınlar yapar. Bu alanda çıkan diğer yayınlarla işbirliği yapar. Faaliyetlerini ve görüşlerini kamuoyuna duyurmak üzere basın açıklamaları yapar ve bildiriler yayınlar.
7) Muhtelif sosyal grup ve topluluklar arasında kültürel faaliyetleri yaygınlaştırmak için toplantılar,geziler, ziyaretler ve sohbetler tertip etmek. Fertler, dernekler ve müesseseler arasındaki kırgınlık ve muhalefetleri izale edici faaliyette bulunmak.
8) Ahlak, Kültür,Çevre ve Eğitim konularında yayın ve araştırma için çalışma grupları ve komisyonlar oluşturur. Amacına uygun her türlü Kültürel ve Sanatsal faaliyetlerde bulunur.
9) Dernek, başka derneklere ve Konfederasyonlara kurucu ve üye olabilir. Bu durumda derneği, yönetim kurulu başkanı veya temsille görevlendireceği kişi temsil eder ve oy kullanır. Bu kişinin başkanlık veya temsil görevi sona erdiğinde, dernek adına oy kullanacak kimse Yönetim Kurulunca yeniden belirlenir. Başka dernekler, vakıf, sendika, mesleki kuruluşlar ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere girişim, hareket vb. adlarla oluşturdukları tüzel kişiliği bulunmayan geçici nitelikteki platformlar kurabilir, kurulmuş olanlara katılabilir, ortak çalışmalar yapabilir. Adı geçen kurumlardan maddi yardım alabilir ve bunlra maddi yardımda bulunabilir. Dernek amaçları doğrultusunda Siyasi Partilerle işbirliği yapabilir.
10) Fertlerin fiziki ve ruhi sağlıkları ile ilgilenmek, gerektiğinde muayene ve tedavileri için özel ve resmi kuruluşlarla temasa geçer, muayene ve tedavi ücretlerini karşılar.
11) Faaliyetleri için yer kiralamak, kiraya vermek ve gayrimenkul bağışlarını kabul etmek ve gerekli diğer hukuki işlemleri yapmak.
12) Doğanın, insan sağlığının, yeşil alanların, toprak ve bitki örtüsünün, özel veya devlet ormanlarının, her türlü ağaç topluluklarının, meraların korunması, geliştirilmesi ve yenilerinin teşkil edilmesini sağlamak için faaliyette bulunmak.
13) Çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, Küresel Isınmanın azaltılması amacıyla araştırmalar yaptırmak, bu konuda yetkili makamlara sunulmak üzere projeler hazırlamak ve hazırlatmak, konferans, açık oturum vb. faaliyetler tertip etmek.
14) Atık, artık ve yakıtlar ile ekolojık dengeyi bozan ve havada, suda, toprakta, kalıcı özellik gösteren, Küresel Isınmayı arttırıcı kirleticiler için kamuoyu oluşturmak, ve bu konuda yetkili makamları uyarmak.
15) Çevre konusunda faaliyette bulunan diğer özel ve kamu tüzel kişileriyle işbirliği yapmak, çevre ile ilgili konularda dökümantasyon , yayın ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak.
16)Çevre Güzelliğini Sağlamak amacı ile orman müdürlükleriyle diyalog kurmak, kiralanan veya satın alınan boş arazilerde ağaçlandırma çalışmaları yapmak, özel orman alanları oluşturmak.
17) Orman, göl, akarsu…vb tabii güzelliğe sahip alanlarda dinlenme, piknik alanları ve spor tesisleri yapmak ve halkın hizmetine sunmak.
18)Çiçek seraları, parklar, çay bahçeleri…vb alanlar oluşturmak ve tesisler kurmak.
19) Tarih ve Kültür eserlerine sahip çıkmak, bu eserlerin korunması, tanıtılması, Restorasyonu ve bunlardan verimli bir şekilde faydalanılması maksadı ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları ve Müdürlükleri, Diyanet işleri başkanlıkları, İl ve İlçe Müftülükleri ile diyalog kurmak ve bu yola çeşitli eğitici faaliyetler (konferans, seminer, vb..) yapmak, kart, broşür ve kitapçıklar bastırmak.
20) İzciliğin ve sivil savunmanın yaygınlaştırılması, tanıtılması ve kişilerin donanımlı kılınması için her türlü çalışmaları yapar ve izcilik ve sivil savunma kurslar düzenler, izci grupları oluşturur, kurtarma ve çalışma ekipleri oluşturur
21) Dernek gayesine uygun faaliyet gösteren yurt içinde ve yurt dışında bulunan dernek, vakıf, resmi kuruluşlar, tüm gerçek ve tüzel kişiliklerle işbirliği yapar, karşılıklı yardımlaşmayı sağlar.
22) Sivil Savunma ve Kesintisiz İletişim amacını gerçekleştirmeye elverişli konunun yasaklamadığı her türlü faaliyetlerde bulunmak ve bu konuda çalışan kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, dernek ve platformlara üye olmak

Hemen Tanışalım

Bizimle tanışmak, destek vermek veya bilgi almak için bizi arayabilirsiniz!

TIKLA ARA: 0(232) 489 56 00